onsdag 27. august 2014

Valencia30 Juli : Alicante – Valencia.

Seiler videre til Valencia i dag. En distanse på 90 Nm så vi starter Kl. 06.00 slik at vi får soloppgangen med oss i dag. Catrine, Ketil, Simen, Martine og Stine har booket et fly til Barcelona i sommer for å besøke oss. Men tidsplanen  sier at vi ikke rekker frem i tide, så derfor tar de toget til Valencia istedenfor. De kommer 1. august så nå er det bare 2 dager igjen.
Passerer Benidorm underveis, og det er ikke vanskelig å se hvor inntekten til byen kommer fra. Dette er et turist sted med stor T. Nesten som et mini Manhattan.Passerer Marina Greenwich som faktisk ligger på 0 meridian. Og vips så er vi tilbake et lite øyeblikk på østerlig lengde grad. Runder Cabo de la Nao i fin Antaris still ( for motor ) Og etter ca 30 Nm er vi tilbake på vesterlig lengde grad. GPS er snart utslitt. Ankommer Valencia ut på etter- middagen og fortøyer i Marina Real Juan Carlos 1.Til forandring er dette en marina som opererer med priser som virker mer normal, Euro 24,20 pr. natt


 
Byen og Marinaen har arrangert flere store arrangementer slik som Americas cup og Formule 1 races. Og det er ikke noe å utsette på servicen her, bare synd at toalett og dusj seksjoner er under ombygging.
Vi henter det nye mannskapet på togstasjonen om kvelden og vips så er vi 7 stykker om bord. Men alle finner seg vel til rette om bord. Vi har kjøpt inn ekstra vifter for å forbedre luft sirkulasjonen under dekk, slik at det blir litt mer behagelig om natten. Men enkelt er det ikke når sjø temperaturen er over 28 grader.Etter mitt syn er Valencia en moderne by i forhold til Barcelona eller Madrid. En kommentar fra en taxi sjåfør at Valencia ikke er en storby men bare har 1 mil. innbyggere, blir ikke kommentert fra vår side.

L Oceanografic


Lørdag tar vi en tur til akvarium, L Oceanografic. Dette er en av Europas største, som har en Arctic avdeling som viser hvalrossen og belugas. En kjempe tank med tunnel hvor vårt eget akvarium i Bergen sikker har hentet ideen fra. Vi har også sett akvarium i Barcelona. Med Valencia er min favoritt, kan anbefale det på det sterkeste.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar