lørdag 4. mai 2013

drinking waterAntaris har en lagrings kapasitet på 650 L vann, 450 L diesel , 150 grå vann og 100L black water (septik). Vanntanken er en integrert del av skroget og ligg på styrbord siden under dørken. Tanken har 3 mannhull hvor av 2 stk er tilgjengelig fra salongen, og 1 stk ligger under dørken på badet ( her må dørken skjæres opp hvis vi skal komme til, men det går fint an å spyle tanken ren fra salongen hvis dette er nødvendig.

Tanken er malt med en epoksy maling som er godkjent for drikke vanntanker og etter første fylling i 2011 fikk vi en ekkel plast smak på vannet. Etter en god del  Googling på nettet ble løsningen at vi fylte 1 liter med  eple eddik ( kjøpes på helsekost butikken) på en fylling med 650 l vann og la dette virke i et par dager. Så tømte vi tanken og har siden ikke hatt noe bismak på vannet vårt.

En av fordelene med eple eddik er at det også dreper bakterier og at man trygg kan drikke det hvis noe rester blir igjen i tanken.  Klor er ikke noe alternativ når det gjelder aluminium, dette vil tære opp skroget og smaker langt så bra som eple eddik.

Når vi nå etter 2 års drift ønsket å inspisere tanken fra innsiden , måtte vi løse opp 64 bolter for å få av mannhullet , dette er ikke man gjør i løpet av en times tid , så etter  tips fra en av medlemmene i båtforeningen ble der plassert et plastlokk på det mannhullet som ligger nærmest uttaket. Og vips nå tar en inspeksjon kun en par minutter etter vi har demontert salongbordet.

Båten er tegnet etter retningslinjer fra Loyds og etter EU direktivet , men der må også tas hensyn til service vennlighet spør du meg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar