tirsdag 21. mai 2013

Pinse 2013
Værvarsel for Pinse helgen lover 21 C og sol, sol, sol.  Lett matrosene Simen og Martine er klar for en langhelg i båt , og plan er å reise til Gulen i Sogn og Fjordane.  Vi reiser  17 mai på ettermiddagen og første stopp er Feste . Her får Kjetil testet sin  nye kajakk som han har fått i 40 års bursdagsgave av Catrine.På forskudd....

Lørdag våkner vi til et fantastisk vær og går til Feste nærkjøp for å handle grill og grillkull , for dette seer lovende ut.

Planen er å seile til Eivindvik.Når vi har passert Fonnes strømmen ruller vi ut vår nye fokk og seiler behagelig over Fensfjorden og forbi Mjømna. Vi  går innom Skjerjehamn, og finner oss en plass innerst ved den ytterste flytebryggen.

Det tar ikke mange minuttene før Simen og Martine har funnet seg  nye lekekamerater. Ungene har en utrolig evne på dette område. At Kai og Ingrid, som er nesten like gammel også  har en gummibåt med påhengs motor hjelper selvfølgelig .

Skjerjehamn er et gammelt handelssted.  Ola Braanaas kjøpte stedet i 2005 og har brukt mye resurser på å restaurere  stedet . Og nå er det igjen et yndet  stedt for båtturister og andre  som  vil reise litt tilbake i tid.

Stedet har alle fasiliteter  med dusj – vaske mulighet,  en gammel butikk ( med is og snop )fiskesuppe m/brød  en utmerket restaurant  og overnattings mulighet for 70 mennesker.

Inne i fjæra har de også laget en liten  badestrand, så etter et kort ( veldig kort ) skipsråd bestemmer vi at vi blir liggende her til mandag.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar