mandag 1. september 2014

barcelona


Mitt i sentrum av Barcelona
11 august: Sitges – Barcelona.

Vi har booket en plass i Real Club Nautico Barcelona gjennom Portbooker.com. I følge pilot for Barcelona er klubben kun for medlemmer men også her har finance krisen åpnet portene for gjester. Det viser seg senere at vi kunne har spart bookings kostnader ved å bestille plass direkte men hvem vet det. Men plassering er helt topp for oss, midt i byen og 100 mtr fra flere attraksjoner som f.eks akvarium. I tillegg et det svært rolig her med vakthold og en hyggelig staff.


Kunstnere på La Rambla


Båten trenger også å hvile seg. Så 1.dag bruker jeg til vedlikehold, mens resten av gjengen tar en busstur gjennom byen. 2. dagen besøker vi akvarium og tar en tur til La Rambla. Vi merker godt at innbyggere av Barcelona er i mindretall. Flere har sikker rømt byen og turistene har overtatt. Det er en konstant strøm av mennesker av allslags nasjoner som går fra attraksjon til attraksjon. De som har noe å selge har skrudd opp prisen til det nærmer seg det kriminelle. Så fisketorget i Bergen har sikker gått i lære her. Men for all del Barcelona har mye å by på og er en fantastisk by. Men skulle vi komme tilbake en dag blir det ikke midt i ferie tiden.

2 stilige damerDag 3. får Simen oppfylt en av ønskene sine. Vi besøker Camp Nou, FC Barcelona sin hjemme bane. Sammen med ca 10.000 andre Barca fans for vi en fantastisk rundtur gjennom hele stadion, inkludert garderober – presse rom og museum. Må si at et stadion til 85.000 mennesker gjør inntrykk. Kanskje hjelper vårt bidrag klubben med sine planer om et nytt stadion til 105.000 mennesker.

Voks museumSenere besøker vi også La Sagradia Familia en Katedral tegnet av en av Spanias store arkitekter og kunstnere Antoni Gaudi.  Gaudi prøvde å kombinere kunst og arkitektur som er nok så tydelig i dette byggverk som er påbegynt i 1883 og ennå ikke er ferdig, ( kanskje er dette meningen )Vi avslutter dagen med et besøk i Marcat St Josep Boquerie, et overdekket torg med fantastiske boder hvor man kan kjøpe alt fra frukt – fisk – kjøtt - snop etc etc. men også her er det priser som er beregnet for turister, så pass opp. Men vel vert et besøk. Vi har kun sett en brøk del av Barcelona men det er alltid god å ha noe til gode. Kanskje for vi anledning til å komme tilbake, men da på en tid av året hvor det er litt roligere.

Fredag 15 august:  I dag tar vi avskjed med gjengen, de blir hentet av en taxi og flyr tilbake til Norge. Vi seiler tilbake til Valencia. Grunnen til dette er at prisene nord for Cartagena i høy sesongen er helt vill. Vi ønsker å reise tilbake til Norge og Nederland for en periode for 3 uker for å besøke familie.Og Valencia har et brukbart pris tilbud hvis vi vil legge båten fra oss der for 4 uker. Når vi kommer tilbake i september står de Baleariske øyene Ibiza, Mallorca  og Menorca på programmet. Da er også høy- sesongen forbi.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar