søndag 28. september 2014

En liten kurs endring




Valencia 15 september:

Da er vi tilbake i Valencia etter 3 ukers opphold i Norge og Nederland. Båten ligger fint til, nesten som vi reiste her fra i går. Eneste som vises at vi har vert borte er at der ligger et fint støv lag over hele skuten, men dette blir en jobb for neste morgen. Vi har planer om å bli liggende her til søndag 21. september så vi har nok av oppgaver før vi seiler videre til Ibiza.


Super mecado anno 1920
Tirsdag tar vi metro inn til byen for å leke litt turist. Den gamle by kjernen har mange flotte bygninger slik som telegrafen fra 1922, og kommune huset Vi tar også en titt på den gamle markedshallen, men dette bygget er nå innredet med moderne restauranter og er egentlig en skuffelse. Men på tilbaketuren til metro stasjonen kommer vi allikevel forbi en authentic mercado som har  flere boder hvor man selger alt fra fisk – kjøtt – grønnsaker og frukt.

Telegraf bygningen fra 1922

Palau De Les Arts
Le Hemisferic og Museu De Les Ciencies
Torsdag tar vi en sykkel tur til et fantastisk park anlegg som slynger seg gjennom Valencia. Området er et tidligere elveleie som etter en storflom i 1957 ble omdisponert til friareal etter at et nytt elveleie ble etablert som går utenom byen. I dette område ligge flere praktbygg som Le Oceanografic (akvarium) – Museu De les Ciencies – Le Hemisferic og Palau De Les Arts. Man føler seg nesten på en annen planet når man går gjennom dette område.


Kirsten og Henry skal ikke kjøpe båt

Turid og Audun. (  og ikke glem rederen )
Neste trinn på reisen vår er de Baleariske øyene. Philip med familien skulle etter planen komme til Palma 29. september, men dette blir endret til november når vi ligger i Cartagena i vinter. Så nå har vi rikelig med tid til å komme til Mallorca før Catrine – Simen og Martine kommer i høstferien sin i oktober. Etter en SMS fra Audun og Turid (Vi skal til La Zenia på ferien er dere i nærheten?) Bestemmer vi oss for å gå til Torrevieja som ligger 75 Nm fra Denia hvor vi etter planen skulle seile over til Ibiza. Samtidig kan vi hilse på Kirsten og Henry som også er i nærheten av Torrevieja. Så dette blir noe flotte dager med venner og familien. Når vi ligger i Torrevieja for vi samtidig renset bunn og propell av en dykker. Etter 4 uker i opplag i Valencia har Antaris litt problemer med fremdriften og manøvrerings egenskaper. Så med denne kattevasken må hun klare seg til neste år når vi tar en skikkelig vårpuss før vi vender baugen hjem over.


Tordenskyer over Valencia
Man seer ambolt fasongen på toppen som er fullt med kald luft og is
 
Ellers så merker vi at høsten også her på de sydlige bredde grader er i anmarsj. Valencia og Murcia har fått noe skikkelige torden byger med hagle så store som egg og 60 mm nedbør, slik at til og med Bergensere hadde blitt misunnelig.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar