torsdag 4. juni 2015

Cadiz - Sevilla


May the force be with you

5 April. 2015

Ankommer Cádiz ut på ettermiddagen og legger oss i Marina America.  Nesten alle lystbåt havner/ marina`s i Andalucia blir drevet av Junta de Andalucia. Totalt er det 26 havner får vi greie på. Pilot boken sier at dette er en populær båt havn men nå utenom høysesongen er der rikelig med plass. Marina ligger på siden av en stor containerhavn hvor kaien også blir brukt til de store cruiseskipene som kommer innom her. Vi er ikke de eneste som synes at Cádiz er en spennende by. Og det er spennende å følge med når de store kolosser skal gjennom molo åpningen i 18 Sec / mtr med side vind.På tiden med en runde med såpe og masse vann
Men Cádiz har litt av hvert å by på.  Som sagt så blåser det kraftig opp i løpet av tirsdagen og vinden er opp i 18 – 20 mtr/ sec i 3dager. På andre siden av havne område hvor vi ligger jobber et Dansk firma med en utvidelse av havnen. Her har de laget en kjempe stor sandkasse hvor de leker med store anleggs maskiner. Resultatet er at vi som ligger i lee for de gutter blir sandblåst med et veldig fin støv. Vi må til og med tette alle små åpninger med papir for å holde sanden ut av båten. Utvendig blir hele båten dekket med et lag med fin sand. Helt til toppen av masten, alt tauverk, wincher, ets – ets. Heldigvis er det lett å spyle av med vannslangen, men inn i Furlex og mastespor kommer vi ikke, vi får se hvordan dette går. 
96 familjer uten inntekt, takk skal derer ha EPPA
Vi får også vite at fylket (Junta de Andalucia) må spare penger. Dette er ikke noe nytt. Men her har de sagt opp alle marineros (havnebetjenter)96 stk i 26 havner for å spare penger. For meg virker det helt sinnsyk at man sier opp de mennesker som tar seg av den daglige driften av en marina.
Et oppslag (på spansk) forteller at alle tjenester som renhold og vedlikehold er satt på vent. Akkurat som dette vil tiltrekke flere kunder. Ellers så ligger Cádiz by en dryg spasertur fra marina. Så noe må nok skrive om teksten i piloten etter hvert. Men for all del Cádiz er en flott by.Cadiz har flere flotte parker med en flora som vi ikke er vant med i Norge. Et av de er parken som ligger ved det store monumentet for Constitucion de 1812. en annen er Parque Genoves med utsikt over sjøen og Castillo de San Sebastian.

Castillo de San Sebastion
Monumento a la Constituacion de 1812 i Cadiz 
Når vi først ligger værfast her benytte vi anledningen til en dagstur til Sevilla. Tidligere hadde vi planer om å seile opp elven Rio Guadalquivir til Sevilla, men dette betyr 55 Nm til og 55 Nm tilbake for motor. Må si at dette ikke frister særlig. Så vi kjøper 2 tog billetter og kan bare lene oss tilbake og nyte turen.Vi har skipet byer som Cordoba og Grenada men her er vi så nært at vi nesten ikke kan si nei til en by vandring. For å være ærlig så blir vi litt mett av katedraler – borger og palasser.

Plaza de Espana


Det som er likt i alle disse fantastiske byer er at det kryr av turister. Så i dag er vi 2 av dem.

Først besøker vi Plaza de Espana , et kompleks på ca 45.000M2 bygget i 1928 til Iberio – American Exposition. et monumentalt byggverk bygget i en halv sirkel symmetrisk med et tårn i hver ende.En del av katedralen i Sevilla
Katedralen i Sevilla er sikket et syn på innsiden som de fleste kirkebygg, de sparte ikke på gull og glitter i det 16 og 17 år hundre. Men når vi seer køen som står utenfor tar vi heller en matbitte på en av de mange fortau restauranter som ligger på rekke og rad her. Det mangler i hvert fall på ikke på gode tilbud. En av de store kontrastene som vi har opplevd er at hjemme på Frekhaug klare vi ikke å holde på 1 enkel kafé men her i Spania er det sikker flere restauranter og kafeer en det er innbyggere i Norge. Vi kommer til å savne dette.

Inngang til Real Alcazar

Patio de las Concellas
Ikke vanskelig å finne roen her.


En av de mange hagene i Real Alcazar
Et av høyde punktene er et besøk i Real Alcazar, et palass som er påbegynt ca i 913. i den mooriske Almohad periode. Og siden er påbygget i de forskjellige tidsepokene det som er mest kjent som Renessanse, og Barokke .  Maria Antonetta of Spania er også født her i 1729.  Det finnes flere store hageanlegg her 

En flott altan i Sevilla
Nå venter vi på bedre vær slik at vi kan fortsette turen retning Portugal og Algarve kysten. Avtalen er at vi skal være i Lisboa ca10 mai, hvor det blir mannskap bytte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar