lørdag 30. mai 2015

Force majeure

Da har vi endret planene våre. Antaris ligger i Leixoes ( Porto) frem til begynnelse av juli..

Vi har lest en god del om den beryktede Portugesiske Nord eller Nortrada men na har vi følgt på kroppen hva det betyr.
Linda reiste hjem til Norge 16 mai og plan vår er at Jan og jeg skulle seile båten til Irland.
En del av Parque Nacoes tidliger Expo 1998 i Lisboa
16 mai 2015
Avreise Marina Parque Naçoes ( Lisboa ) Kl. 10.00. Selvfølgelig har vi motstrøm helt til Alges. men har en fin bris i ryggen og gjør ca 3 Kn over grunn. Vi seer at der er stor aktivitet i Ocean village i Alges som er base for neste Volvo Ocean Race stopp. Vi har hatt en fancy racer med high tec carbon seil en stund bak oss. men enten er de amatører eller så er de på tur, men de klarer ikke å seile forbi oss. Når vi velger å seile på innside ( ingen motstrøm)av en bukt i elven og han velger utside (kansje 4-5 Kn motstrøm) forsvinner han lang bak. kansje blir navigatøren lempet over bord der og da.
Tore de Belem - Lisboa

Ponte  25 Abril (Broen 25 April) over elven Tajo

Vi bunkrer i Cascais og treffer en annen Norsk båt - Cruisepersille- som er på vei til Middelhavet.Vi motorseiler videre nordover til Porto ,dist. ca 170 Nm. vind 15 mtr/sec.Men når vi runder Cabo da Roca stamper vi i en rota sjø og farten er ned  ca 3 - 4 Kn.  Matlysten forsvinner også etter hvert. Rundt midnatt passerer vi Ila de Berlengas og vinden krymper til en 10 mtr/sec men er fremdeles fra nord.
15 blindpassasjerer på vei til Porto

17 mai blir feiret behørlig med cola og noe tørre kjeks, men med flagget til topps, heldigvis har sjøen lagt seg litt og ankommer Marina Atlantico i Lexioes på ettermiddagen. Værmeldingene for de nermeste dagene er ikke bra, Nordlig stiv kuling, vind 18 - 20 mtr/sec i kastene. Vi blir liggende her minst 3 dager for vi kan seile videre.
Værmeldingen for Cabo Finnister

Når vi analyserer værmeldingene for neste uken seer vi at vi ikke kommer videre over Biscaya for tidligs i begynnelse av juni og bestemmer at vi blir liggede her til juli. Jan sin flight fra Dublin 31 mai klarer vi ikke uansett. Vi sender en melding til Whisper HR som ligger i La Coruna. De ogsa vurderer a seile videre inni i bukten  og da over til La Rochelle  Så vi for se hva som venter oss i juli, men vi har i hvert fall flere muligheter da til å komme videre.
Utenfor moloen Lexioes
Vi tar et fly til Amsterdam, og Jan reiser videre samme dag til Bergen. Jeg blir først en par uker i Nederland, Min far setter sikker pris på det. 9 juni flyr jeg også til Bergen. En av mine lett matroser har bursdag 18 juni så dette blir stas.

PS  haper at jeg for fikset laptoppen min i Norge slik at bloggen kan bli oppdatert. Reisen er ikke slutt ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar