tirsdag 11. november 2014

Palma de Mallorca

Pusse og lakke

15 oktober reiser Catrine – Martine og Simen hjem. Vi har hatt noe fine dager her på Mallorca.
Mallorca og hovedstad i Balearene  Palma har ikke hvert mitt første valg som ferie sted tidligere. Jeg har vært her en gang i min ungdomstid for 40 år siden og bodde på et 2 stjernes hotell og har alltid sett på Mallorca som et lavkost ferie sted. Men der har jeg tatt feil. Palma er en flott ferie by som kan anbefales på det varmeste, gjerne som en langhelg storby ferie.  Både SAS og Norwegian har økt flygningen sin til Mallorca og Ibiza med 300 % nå i høst.

Når man går gjennom de smale gatene rund Place Major eller gjennom Apuntadores så føler man som en globetrotter i antikkene.


Til venstre Palau March
Til høyre Katedral i Palma 
Men samtidig så finnes det her butikker med alle store merker som Fuzzi og Fassi eller hva de nå heter. Både diamanter og perler selges også, så det er ikke noe problem å bli kvitt pengene sine. Det er heller ikke så rart når man ser hva som ligge i havnen her. 3 fots syke som vi lider av i Norge blir raskt kurert her i Palma. 

Vi tar en sykkel tur opp til Castell de Bellver som ligger på et høydedrag ved siden av byen og for et flott utsyn over byen. Borgen er bygget i det 14 år hundre og er fantastisk restaurert.
Castell de Bellver


Castell de Bellver


Når man vet at i noen av båtene, eller vi kan gjerne kaller de for skip har 40 fots båter som tender og er lagret under dekk frem for masten så snakker vi om BÅT. Har alltid sett på seilbåter med en rigg som har 4 salinger som stor, men her ligger vi plutselig mellom båter som har 6 – 7 salinger og master som er mer en 50 mtr høy. Men gøy er det, spesielt når man slipper å betale regningen til disse gutter.


Vi hadde gjerne hvert lenger på Mallorca men høsten er kommet, og det betyr mer vind og ustabil vær. Her i Middelhavet blåser det generelt lite, men når Tramontana ( vind som kommer gjennom golf av Lyon) eller   Vendaval ( vind som kommer gjennom Gibraltar stredet ) blåser, så blåser det hatter. Gjerne bare 1 eller 2 dager men nok til at man ønsker å ligge i en god havn.                                                                
Vedlikehold tar ingen ende
Vi har booket plass i Yacht Port Cartagena for vinteren fra 1. november så vi har 14 dager til å komme oss ned til Cartagena. Værmeldingen for neste periode er ikke av de beste, så vi bestemmer oss til å seile til Ibiza kommende fredag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar