tirsdag 11. november 2014

Torrevieja

17 oktober. Palma – Ibiza.


En ny vindstille dag. Vi går for motor til Ibiza. Utenfor moloen er det en rotet sjø og første time blir det å holde seg fast. Ankommer Puerto de San Miguel. Puerto eller havn betyr litt forskjellig her i Spania, her i dette tilfelle er det en Cala eller bukt med en god ankerplass. Vi ligger bak en liten halvøy Isla Bosch med en stor villa på. Lurer på hvilken kjendis som bor der?? Vi får senere vite at selve San Miguel er et tilholdssted for en hippie koloni. Synd at vi ikke gikk i land der.


18 oktober. Puerto de St Miguel – San Antonio.


Går sakte for motor langs vest kysten til San Antonio. Passerer mellom land og noe små øyer som nesten ser ut som skulpturer. Et fantastisk landskap. Vi er heldige å kunne oppleve naturen fra sjøsiden. Turister må vanligvis betale mye penger for å være med i en sightseeing båt. Ankommer Puerto de San Antonio samtidig som en 50 talls optimister starter i en regatta. Vi seiler i en stor bue rundt hele feltet og flere hilser, kanskje er de ikke vant til dette. Vi har registrert at ikke alle som ferdes på sjøen her i Spania kan sjøveis reglene. Vi får plass i havnen, alternativ er å ankre opp ute i bukten hvor der ligger et 10 talls båter fra før. Vi merker nå at høysesongen er over. Midt på sommeren kan du bare glemme å få plass inn i havnen. Da blir det å ligge for anker og bruke jollen når du skal i land for å handle eller noe annet.


Planen vår er å ta en busstur til Ibiza by, men værmeldingen sier at det er best å komme seg over til fastlandet neste dag. Så det får være til neste gang. Når det måtte enn bli. 

19 oktober. Ibiza – Altea.


I dag blir det en flott seil dag. Vi får nord østa vind 6-7 sek/ mtr. Når vi kommer halvvegs må vi krysse TTS systemet som går rund Cabo de Nao. Vi endrer kurs så vi kan slippe 2 store gutter forbi som vi ligger på kollisjons kurs med. Kl. 17.00 forsvinner vinden og vi starter motoren slik at vi ankommer Altea i dagslys. Vi for beskjed av Marinero at der ikke er plass til oss på grunn at de venter på en del båter som deltar i en regatta. Men vi kan ligge ved bunkerstasjonen frem til Kl. 10.00 neste dag. Det er bra nok for oss.
Her har de salt til maten
20 oktober. Altea – Torrevieja.Vind midt imot i dag. Vi har et godt stykke å gå til Torrevieja i dag, så vi motorseiler heller i dag. Vi tenkte å ligge i 5 dager her. Men det viste seg at det er billigere å booke 1 uke, så 1 uke blir det. Vi har nok av tid. Ellers så står der 4 nordmenn på kaien til å ta imot fortøyningen vår. Per og Ellinor fra Sykkylven med 2 venner ligger fast i Torrevieja og bruker båten NORTH STAR en Bavaria 50 som ferie bolig her i Spania. Det er alltid godt å møte Nordmenn, og dette blir også et hyggelig bekjentskap. 
Vi tar en sykkeltur til Salinas, eller den store saltsjøen som ligger rett ved siden av byen. Her tar folk et gjørme bad før de flyter avgårde i saltsjøen. Salt innholdet er jeg ikke sikker på, men de flyter høyt i vannet. Vi er også sammen med Roald og Lise en par dager. De ferierer her sammen med gode venner Frode og Irene. Så tiden flyger. Og så stryker vi igjen en uke fra kalenderen.


Salinas - saltsjøen


Utskipning kai i Torrevieja
27. oktober. Torrevieja – La Manga.

Seiler til Tomas Maestre, som ligger ved innseilingen til Mar Menor. Dette er kun en kort distanse på 14 Nm så vi tar det veldig rolig. Men så er det den seilbåten som seiler fram for oss da. Gi gass. Men vi klarer ikke å ta hun igjen. Vi legger oss for anker på samme plass som sist på utsiden av broen, og planlegger å gå inn i havnen i morgen. Når det blir mørkt ser vi at alle høyblokkene rund oss er mørk lagt, med kun et og annet vinduet med lys i. Hele La Manga har gått i vinter dvale. Dagen etter går vi inn i kanalen og venter på at broen skal åpne seg Kl. 11.00. ( ifølge losen ) men der er ingen respons på VHF. Vi legge oss til for anker igjen og venter til Kl.12.00. Og Sim Sala Bim. broen åpner seg.
Havnen er forsåvidt grei nok men det virker ganske død her også. Etter 2 dager har vi fått nok og setter kursen til vinterhavnen vår Yacht Port Cartangena.

30. oktober. La Manga – Cartagena.

Broen inn til Mar MenorIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar