søndag 14. desember 2014

Feliz Navidad

14 desember 2014, Cartagena

Da har vi lagt i ro i nesten 7 uker og det nærmer seg avreise til Norge. Vi skal tilbringe høytids dagene sammen med familien og blir nok en måneds tid i Norge.

Yacht Port Cartagena
Må si at vi har gjort et godt valg med vinterhavn. Det er et lite samfunn av liveaboards her i havnen. Alle Skandinaviske land er representert.  Også båtfolk fra Australia, Amerika, Østerrike, Tyskland, Storbritannia, Belgia og Frankrike. Mange reiser hjem for å feire jul med familien, men noen blir igjen og feirer høytids dagene her i Cartagena. De har allerede organisert en felles lunsj på 1. juledag.


Inaugural Chinwag
Vi har blitt godt kjent med de fleste og har en uformell samling hver torsdag i restauranten Mare Nostrum som ligger rett ved siden av havnen. Ellers så blir det en god del vedlikehold som må taes, her også hjelper vi hverandre.  Det blir en god del «preiking» i hvert fall.  De kaller det også Inaugural Chinwag De fleste som ligger her skal videre inn i Middelhavet neste år. Men noen skal vesterut ut av Middelhavet og gjerne nordover før de setter kursen sydover igjen og over dammen til Caribien.

Jule gran på rådhus plassen

Jule krybbe
Ellers så begynner byen også å komme i førjuls stemning. Men her i Spania feirer de jul helt i fra Jul- aften til 7. januar. Hvor  6. januar «Reyes Magos «eller La fiesta de Reyes (Hellige tre kongens fest) nok er den største festen, for da for alle ungene julegaver. Julestemning får man her, ved å gå å se på julekrybbene som er utstilt på torgene og se på juleforestillingen hvor man spiller juleevangeliet med ekte statister (sau, geit og esel) Ellers så har man en fin tradisjon på nyttårsaften. Alle for utdelt en pose med 12 druer, og for hvert slag på klokken 12 spiser man en drue. Hvis man klarer å spise den siste akkurat når klokken slår 12 kan man gjøre seg et ønske for det nye året. Ellers så er også jul her en familiefest med mye god mat og drikke, spesielt liker man cava. En Spansk champange.

Damene på jule shopping

Isaac Peral Y Caballero sin Ubåt fra 1888

Her i Cartagena skjer det noe hver dag. Når det ene festivalen er slutt begynner det neste. Akkurat nå er det en film festival som går i byen. Ellers så er der en god del museum alt fra marine museum, arkeologisk undervanns museum til tilfluktsrom museum fra borgerkrigen. Så vi kjeder oss ikke, langt ifra. At solen skinner nesten hver dag med 16- 17 grader midt på dagen hjelper selvfølgelig også.

Det nærmeste vi kommer til snø dekt gran
Planen vår er å få båten på land i slutten av februar for en større rengjøring, og så seile retning Gibraltar i begynnelsen av mars. Da skal våren være i anmarsj her på de sydligste bredde grader.

Mannskapet på ANTARIS ønsker alle en riktig god jul og et fredelig nyttår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar