tirsdag 28. april 2015

Gibraltar

Gibraltar 23 mars 2015.

Etter Almerimar har vi vært innom Caleta de Vèlez og Fuengirola på vår veg ut av Middelhavet.
23 mars er plan vår å gå til Estepona, men når vi er ca 10 Nm fra havnen kommer Gibraltar klart og tydelig også frem på horisonten, det er tross alt blikkstille. Vi bestemmer oss å fortsette og ta de siste 20 Nm med på dagen distanse. På veg mot Europa point for vi selskap av en delfin flokk og blir underhold i en halv times tid.
Europa point
Sist lå vi i Marina bay, men nå har vi tenkt å fortøye i Marina de Alcaidesa. Plan er å vente på Whisper HR og seer seg litt bedre om her i Gibraltar. Havnen ligger helt opp til grensen med Gibraltar men på Spansk side, i byen som heter La Linea de La Concepcion.

Where is my dingy


En ny solfylt dag
Fra marina er det ca  45 min. spasertur til Gibraltar sentrum. Vi rusler gjennom Main Street og besøker Trafalgar cemetary.  Dette er en gammel gravplass som ligger rett utenfor det gamle forsvars muren. Britenes store sjøhelt er utvilsom Lord Horatio Nelson som dødde under slaget ved Trafalger. Flere av de som sloss sammen med han ligger her begravet. Så vi kan trygt si at dette er et stedt av historisk betydning. 


Lørdag kommer Whisper HR også til Alcaidesa. Søndag tar vi den obligatoriske rundt tur på klippen med en minibuss. Vi besøker St Micheal grotte og hilser på vår fjerne slektninger som bor der på toppen av klippen. Gibraltar klippen er gjennom hullet med ganger og forsvars verk. Vi besøker en del av dette som kalles for The Great Siege Tunnels, et forsvars verk fra 1783.

Etter 10 dager har vi fått nok av Klippen. Hver gang vi skal inn til Gibraltar må vi krysse grensen til fots og må vise passet vårt. Etterpå følger så den faste turen over landings banen. (Hvis den er åpen ).

Prisnivå i Gibraltar er relativ høy. Det Spanjolene tar 10 Euro for tar Brittene 10 pund for.( de tror sikker at vi ikke er klar over at kurs diff er ca 30 % ) Det eneste som er billig her er tobakk og sprit. Og så må vi ikke glemme bunkrings diesel, 42 pence ( ca Kr 5,- per liter) dette kan vi ikke klage på.Værmeldingene sier at der en ny Levante i ankomst. Dette er en kraftig østa vind som kan komme opp i kuling styrke og vel så det. Gibraltar stredet med sin innsnevring skaper et venturi effekt, slik at vind hastighet og bølger blir betydelig høyere enn det som er ventet med en kuling. Og dette sprer seg langt vest nesten helt til Cabo de Sao Vicente. Som eksempel hadde vi 6 mtr/sek med vind før Tarifa. Ved Tarifa blåste det 13 mtr/ sek, og en par Nm etter Tarifa blåste det kun 4 mts/sek.

4 april: Vi finner et vær vinduet på 2 dager og flytter os til Barbate og kommer akkurat tidsnok til Cadiz før  stormen setter inn.1 kommentar:

  1. God tur nordover. Få deg en ny PC så vi kan følge med på ferden.
    Mvh.: Geir Svindal

    SvarSlett