lørdag 23. mars 2013

Sommer 2012 Frekhaug - Tromsø


Del 3
 

Mandag 9 juli 2012  Vi seiler fra Sortland ut på formiddagen og går nordover gjennom Risøyrenna til Grytøya , det blåser frisk fra nord igjen, det blir ingen seiling i dag heller. Ankommer Grøtavær ut på ettermiddagen og har hele flytebryggen for oss selv. Været er fantastisk og seer langt ut mot havet.
I kveld seer vi midnattssol for første gang, man blir litt andektig når man står og seer på dette natur fenomenet.


Tirsdag 10 juli.  Været har blitt litt snillere med oss og vi seiler østover retning Harstad. Farten er ikke stor men vi gjør ca 4 knop i 5 sec/mtr  vind , livet er ikke dårlig, dette synes også skipperen til kutteren som vi møtes på fjorden. Vi endrer kurs når vi nærmer oss Kjøtta og seiler mot nord. Ankommer Finnsnes ut på kveld , her er en flott båthavn med alle fasiliteter og vi blir liggende  her i 2 dager. Både dusj og vaskemaskin blir flittig brukt.

 

Torsdag 12 juli , avgang til Nordens paradis –Tromsø-  Vi går for motor nordover og ankommer Tromsø ut på kveld. Tromsø havn har flere brygger til båtturister og vi fortøye til en stor lekter/flytebrygge mitt i sentrum og stusser litt hvorfor alle her går så lett kledd , helt til vi seer på gradestokken 25 gr C  det er nå sommeren har kommet.

Vi forhaler båten litt ut på kveld til en kommunal flytebrygge litt vekk fra torget, det er nesten som å ligge mitt i Bergen sentrum .

Tromsø er en flott by med mange attraksjoner til besøkende: restauranter – polarmuseum- flott turterreng – Ishavskatedral( tromsdal kirke) – flere kunstutstillinger til og med en fløybane har de her , så her blir vi liggende i flere dager og prøver å få med oss så mye som mulig.
 
 
 
 
 
Sommarøy
12 grader - liten kuling
 
Mandag 16 juli : Plan vår er å seile til Senja og da går på utsiden og besøke Senjahopen – Gryllefjord – Torske men først skal vi til Sommarøy. Har en fin prat med mannskapet på  Kaptein Skaugen (rednings skjøte) og får siste værmeldingen og tips for farvannet rund Senja.

Vi har hatt nordavind hver eneste dag helt opp  til Tromsø, og hva skjer når vi legger kursen sørover igjen , Vinden snur på sør  %¤#&&&%¤  Vi prøver allikevel.

Ankommer Sommarøy i en liten kulling ut på kveld og fortøyer til kommunekaien, vi seer i morgen vel hva som skjer. Sommarøy har flere sandstrender en hele Hordaland til sammen, og sanden her er rein korallsand . Seer også hvor arkitekten til Ishavs katedral har hentet sin inspirasjon fra( Håja øyen er god synlig her fra)  Tirsdag 17 juli – change of plans- vi holder oss in i fjorden i dag og går i mot vind ( for motor ) til Harstad,  Senja har vi til gode til neste tur.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar