lørdag 9. mars 2013

Sommer 2012 frekhaug - Tromsø


Del 2

Kjæringøy
Tirsdag 3 juli , Jan har reist hjem og Fam. Alme  er flyttet ombord. Ranghild,  Philip, Maren Andrea og Peder er klar for en ukes seilas,. Plan er å utforske Vestfjorden  og første stopp blir Kjerringøy.
Vi krysser nord-øst gjennom Landegodefjorden og må etter en par timer pakke seilene og starter motoren, det blåser nå ca 12 sek/mtr og vi ønsker å beholde den gode stemningen ombord.
Det er ca 10 år siden vi var på Kjerringøy, og seer at det godeliv også har kommet til Nord-norge.
Hele bukten er omkranset av nye rorbuer og den gamle trebrygge fra 2001 er nå en flott båthavn med alle fasiliteter. Vi legger oss utenpå "CINA"  og Arne Hjellestad og fruen tar oss godt imott.
Onsdag 4 juli blåser det fremdeles frisk og vi ligger med pålandsvind god klistret mot naboen.
Baugpropell er godt å ha ,og plan er å slippe båten litt bakover slik at hekken ligger mot en stor RIB som ligger bak oss, og bruker den som fender når vi truster baugen ut fra bryggen.
Men i siste liten kommer der en motorbåt og legger seg med ribben, så nå må vi prøve å komme oss her ifra med litt mindre plass og med plan B, Nå blir CINA vår fender mot bryggen, men med litt hjelp fra naboen kommer vi oss ut fra bryggen uten alt for store skader .

Det blåser frisk, og vi går for motor nordover  til Nordskot, underveis blir planene for de kommende dager spikret og Lofoten blir nå målet for dagen, vi passerer Skutvik og krysser Vestfjorden, og setter kursen til Svolvær.
Været er fantastisk, lett skyet og sol , men temperaturen er ikke mer en 13 - 14 Gr.C , Ankommer Svolvær ut på kvelden , havnen er full men vi finner oss en plass utenpå en stor motorseiler som ligger her fast. Etter at baten er ship-shape går vi og spiser på Anker brygge. Mack øl og  grillet hvalbiff er belønningen for dagens innsats.
Henningsvær
Hvis man skal opplev Lofoten, men ikke har allverden med tid, så er Henningsvær en av de beste plassene , så neste stopp blir Henningsvær.
Idag er det full sommer, vindstille og sol, vi legge oss på en grunne og prøver fiskelykke , men hellet er ikke med oss idag, tror at fisken også har reist på ferien.

MS Richard With
Fredag 6 juli. Når man kunn har 1 uke tilrådighet så ønsker man å oppleve mest mulig, så å seile tilbake til Bodø er ikke aktuell, Ragnhild og Philip ønsker å reise hjem fra Evenes, her har Norwegian faste avganger daglig. Så plan er å seile nordover til Sortland og ta bus derfra til Evenes på søndag.
Men først skal vi innom Trollfjorden og gjennom Raftsundet.
Trollfjorden er alltid like spennende, Etter å har passert det trange innløpet åpner fjorden seg,  der ligger fremdeles sne på fjellsidene in i bukten. vi  snur helt inn i bunn av fjorden og legger baugen helt op i fossen som kommer ned i fjorden , slik som Hurtigruten pleie å gjøre.
Forteller mannskapet at sist vi var her så kom vi samtidig med Hurtigruten Midnattsol , og når vi går ut av fjorden kom  Richard With  rund neset.
Vi stopper på det smaleste og legger oss helt op i mot fjellsiden og nyter synet av den flotte båten.
Det ble sikker tatt et par hundre bilder av Antaris der å da.

MS LOFOTEN
Vi fortsetter ferden nordover og har planer å overnatte i Hennes som ligger rett nord for innseilingen til Raftsundet.
Almenn tilstand til Andrea er ikke som det skal være, og når vi har fortøyet opdager vi at beinet hennes er oppsvulmet. Vi for kontakt med helse personell på stedet som anbefaler at vi går til Stokmarknes og oppsøker legevakten der.
Vi overnatter der, og Andrea for den hjelpen hun trenger, antagelig har hun hatt en allergisk reaksjon på et insektstikk.
Lørdag  9 juli . Vi for oss en velfortjent dusj og nyter livet.
Når jeg skal hjelpe Andrea ned i jollen faller solbrillene min i sjøen bak båten.
Det er kunn 3 mtr dyp her så vi seer faktisk brillene, og tror at der er en enkel sak å dykke etter de, det er tross alt sommer. Tar på meg våtdrakten og hopper  i vannet. Men kommer like fort opp igjen.
Det er kunn 10 grader i sjøen og drakten er ikke egnet til å dykke med uten blybelte.
Philip låner en sjøkikkert og med en lang lekte og en barne fiskehåv klarer han å redde sommeren min.  Ut på dagen seiler vi videre til Sortland , distanse er ikke så langt, så vi tar det med ro.
Søndag 10 juli , flybussen går Kl 07.15 så alle må tidlig opp, det er en ca 2 timers bustur til Evenes, men alle er så kjørt at de sover det meste av veien. Takker for følget, det er alltid kjekt å ha gjester ombord. Så er Linda og jeg alene igjen ombord og planlegger å seile videre nordover på mandag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar