lørdag 23. mars 2013

Single sideband
Planene vår er å seile til Middelhavet i 2014 , til det trengs det en god del planlegging. En av de tingene som vi prioriterer høyest er selvfølgelig sikkerhet og i den forbindelse er kommunikasjon en  must. En annen ting er at vi ønsker å holde kontakt med familie og venner via mail , og at vi kan motta værmeldinger og gribb filer, da er  en kortbølge radio mitt i blinken, men til dette trengs det en LRC ( long range certificate) sertifikat.   VHF kurs blir organisert i alle byer , men ønsker man et LRC sertifikat så blir tingene litt annerledes.

Lysaker kurssenter i Oslo ved Tor Hammer er landets eneste som organiserer slike kurs, og sist fredag 15 mars tok jeg flyet til Oslo for å tilegne meg de kunnskaper som trengs. Kurset er et intensiv kurs over 40 timer så hele helge satt vi på skolebenken ( 4 mann) og ble innviet i  MF og HF og ikke minst i GMDSS ( Global Maritime Distress and Safety System).

Må berømme Tor for sin engasjement og sine måte å underviser på , følte selv at det var ikke så vanskelig som det høres ut som.  Og til de som har  planer å seile langt og ennå ikke har tatt  et slikt kurs: Det er verd alle pengene, og et  « vanlig» VHF sertifikat er inkludert i  LRC sertifikatet.

I tillegg ble vi også informert i diverse måter å sende mail på , radioamatører bruker et system som heter winlink og er helt gratis, så dette er interessant , det eneste man trenger er et midlertidig lisens for å kunne sende på amatør bandet. Så nå er det «bare» å finne en passelig radio ..

 

3 kommentarer:

 1. Gratulera!! Dette vert spennande å føgja med på.

  SvarSlett
 2. Hallo jeg har tatt D5LA sertifikat og skal ta vhf. Hva koster dette kurset lrc ??����

  SvarSlett
 3. Hei Jon Einar.
  Ta kontakt med Tor Hammer http://www.lysakerkurssenter.no/.
  Så for du den informasjon som trengs.

  Hilsen
  Andrè

  SvarSlett