fredag 23. mai 2014

Toolbox


Søndag 18 mai.

Mannskapet skal hjem, og nytt mannskap skal mønstre på. Vi var så heldig å få låne en bil av Antoon ( min bror ) han , Leon og Angelique  kom til Ijmuiden lørdags ettermiddag og spiste en god lunsj med oss .
 

Philip var første mann ut, flyet hans skulle gå Kl.13.00 og Linda kom ikke fra Bergen til Schiphol før Kl.15.50, så innimellom kjørte vi til Scheveningen hvor Jan hadde en avtale mandags morgen.

Scheveningen  er en  klassisk badeby, her gjelder det å viser seg frem fra sin beste side og blir sett. Det var ikke noe å si på stemningen.  Vi spiste en herlig lunsj på en fortausrestaurant, og regner med at vi ble lagt merke til ( 2 striler på tur ).

Mandag 19 mai.

I dag kjørte vi til Tilburg, hvor min far ventet med spenning på referat fra turen over Nordsjøen. Kjøre turen fra Ijmuiden til Tilburg tar ca 2 timer inkludert en par feile avkjørsel på motorveien. Nederland er ikke større enn at du kan kjøre fra nord til syd på 2- 3  timer, men da snakker vi om motorveier og utenom rushtid .

Tirdag 20 mai.

Endelig er det mekkedag. Det å være arbeidsledig må være verre en tortur.  Fikk skiftet en spile i storseilet som vi ødela når vi tok ned seilet sist. Og ordnet manøver panelet til baugpropellen. I kveld kommer platene til dusjveggen som ble bestilt.Og vi går over på camping  gassflasker når AGA sin kompositt flaske er tom. Camping gass er det eneste som vi kan kjøpe/bytte  i alle land herfra og inn til Middelhavet.

 

Ellers så går tiden med til å se på båter som kommer og går, Vi passer også på at shorecrewet på Brunel ( Volvo Oceanrace) gjør jobben sin skikkelig , her står båten på land og Seaport marina  er basen til  teamet.

Vi regner med at vi seiler videre på søndag ,og da blir første stopp Scheveningen ,ca 24Nm. Etape 2 blir Breskens,

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar