onsdag 11. juni 2014

The Solend

10 juni:
 Isle of Wight ,  Cowes  og Yarmouth er navn for en seiler som St Peters plass i Roma og  Lourdes  for en  katolikk.
Her seiles det Round the isle race , og Cowes week, Fastnet race ,regattas som er verdens kjent. Og at seiling er populær det merker man på fjorden. Midt i uken er the Solend  fullt med seilbåter, og der kommer gjerne 5 – 6 båter ( og da snakker vi om 36` til 40`båter )med skoleelever inn i havnen etter en økt ut på sjøen. Tror nok at seiling er et valgfag for studenter her.

Turen fra Portsmouth tok ikke så mange timer. Men vi var mer opptatt å komme i havn på stigende vann, enn at vi tok hensyn til strømmen. Og strøm ble det nok av. Forskjell mellom flo og fjære er ikke så alt for stor her i Yarmouth, ca 1,5 mtr. Men på det meste hadde vi over 3 knop imot oss
 

 
Yarmouth er en sjarmerende småby, med både gamlebyen og fort fra  1600 tallet. Når man går tur  mellom de gamle husene føler man seg nesten tilbake i middelalderen.
Yarmouth ligger i utløpet av elven Yar. Slik har flere byer fått sitt navn etter munningen  som de ligger ved. Portsmouth , Plymouth, Bournemouth ,Weymouth etc , etc.
 
 
 
 
 
 
Hadde oss en flott tur rund Western Yar estuery  og følte at vi var kommet i Miss Marple sitt rike.


Seiler videre til Weymouth/ Portland i morgen. Vær meldingen lover oss en rolig dag på fjorden, mest sannsynlig blir det SW vind igjen, og igjen.

1 kommentar:

  1. Kjempekoselig reisebrev. Liker sidestilling av ulike klassiske reisemål, og henvisning til Miss Marple.

    SvarSlett