torsdag 26. juni 2014

Manjana

La Coruna  havnekontor
21 juni:
Ankommer La Coruna midt på dagen, også her i Marina Coruna er det ingenting å si på service innstillingen. Etter å ha kontaktet marina på VHF får vi anvist en plass og 2 mann står på kaien for å ta imot oss.  Etter en god ankerdram og innsjekking, er det tid for en deilig dusj.
Tidligere har vi kommet i kontakt med seilere som er på en helgetur eller kanskje allerede begynt på ferien sin. Men nå er vi kommet i et miljø med langtur seilere som er kommet over Biscaya og skal videre til Portugal,  Middelhavet eller til Caribbean eller enda lenger vekke. Dette er en fargerik forsamling som har samme interesse, så det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de folk.

Sy Måsen

Vi ble litt overrasket når vi runder moloen og det første vi ser er en båt med Norsk flagg. SY Måsen fra Austrheim har ankommet et par dager tidligere. Vi hilser på Ådne Utkilen og Ruben Tresvik,  
2 glade gutter som har lagt ut på sitt livs eventyr om å seile jorden rundt. Vi treffer de flere ganger her i La Coruna. SY Måsen er faktisk den første båten fra Norge som vi treffer, ser vi vekk fra en Trondheims båt som vi traff i Scheveningen og som hadde en Russisk delivery  crew
La Coruna er en flott havneby med en gammel by rett ved siden av Marinaen. Ellers så er forberedelse for St Juan festen i full gang, denne feires 23 juni og kan sammenlignes med vår St Hans fest. Om kvelden samles folk på strendene og i gatene, og bålpanner og bål blir tent alle veier. Så blir det danset og folk utfordres til å hoppe over ilden med blandet resultat. Fyrverkeri kunne vi høre til langt på natt. Vi blir her til tirsdag 24 juni.


24 juni.
Vi har planlagt å seile til en liten fiskelandsby som heter Camarinas, en seilas på ca 50 Nm. Været er optimalt med nordlig bris på ca 7 sek/mtr og vi slører rundt Spanias nordspiss fra Cabo San Adrian til Cabo Villano. Spanias Nord vest kyst har mange fjordarmer som kalles for Rias og her finnes det mange fiskerbyer med gjestebrygger og gode ankerplasser. Marinas som vi har brukt tidligere finnes ikke her. Imray pilot Atlantic Spain and Portugal gir virkelig valuta for pengene sin her. Ankommer Camarinas  ca Kl. 20.00 og legger oss for anker rett utenfor båthavnen. SY Måsen kommer også inn et par time senere.
 Cabo Finnister
 Caraminal
 Skjell sankere på stranden

                                                                       Gamle byen

25Juni:
Seiler vider til Pobro Do Caraminal , men i dag er det for lite vind til å seile hele veien. Vi prøver genaker ,men farten blir for liten og etter en par timer blir jernhesten spent for igjen. Runder Cabo Finnister, en imponerende fjellvegg. Ankommer Caraminal Kl. 18.30. Treffer en havnesjef som snakker (og forstår) kun Spansk, så dette blir morosamt. Men alt ordner seg med arm og ben språk.
27 juni seiler vi videre til Baiona.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar