søndag 8. juni 2014

Spinnaker tower
7 juni :  Motorseiler fra Brighton til Portsmouth. Vinden er som det pleie å være  fra SW så det blir ikke noe seiling i dag heller. Men været er fint, laber bris 5 til 7 sek/mtr og sol. Vi seiler over flere sandbanker med kun 5 / 6mtr vann dybde, men når det er lite sjø  er dette ikke noe problem.

Ved innløpe til Portsmouth havn blir vi praiet av water police og blir på en bestemt måte forklart at vi må holde os på babord side av innløpet. ( kunne nok har lest pilot for Portsmouth litt bedre ).

Vi legger til i Hasler Marina som ligger rett babord ved innseilingen og få anvist en plass ved pongtong E, sammen ved de andre store gutter.
 
Horse Sand fort ved innseilingen til Portsmouth

Gosport ligger vest for innseilingen og Portsmouth ligger øst for innseilingen, selve innløpet er kun ca 200 mtr bredt og der går en passasjer ferge mellom begge steder hver kvarter, så kollektiv transport er helt topp. At sundet er så smal  gjorde at det ble veldig enkelt å forsvare marinebasen som byen er så kjent for.  I krigen mot Frankrike( 1700 tallet) kunne man enkelt stenge havnen med en kraftig kjetting. Storbritannia har lange tradisjoner når det gjelder forsvar, og dette merker man når man besøker  dette område i UK.

 


Portsmouth by night


                     Her 3 bilder av Spinnaker Tower in Portsmouth, et fascinerende byggverkEller så er selve byen en attraksjon i seg selv med SPINNAKER TOWER som landemerke som ikke kan unngås å legge merke til. Tornet er 170 mtr høyt med restaurant både i bunn og på toppen.HMS Warrior

                                                                         HMSVictory
Vi besøkte HMS Victory ( 1790)– Warrior( 1860 ) – Mary Rose( 1511 )  og Allience ( 1944) og hele dette museums område som ligger  opp mot marine basen som er i full virksomhet i dag. Så Portsmouth kan anbefaler på det sterkesteHaslar fyrskip pub og restaurant  
 
 
 HMS Alliance ubåt i A klasse fra 1944
 
 
 


Et bilde for store gutter som liker manometer
Engine rom i Alliance

 

9 juni seiler vi videre til Isle of Wight, og satser på Yarmouth som ligger mest vest på øyen. Vi er nok heldig at vi seiler her før sommer turister/ seilere tar overhand. Men alt er så vel organisert at her har vi i Norge noe å lære. Vi blir alltid møt med godvilje og alltid er der en plass ledig til oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar