mandag 16. juni 2014

Portland race


11 juni:    Seiler til Portland i dag , Som vanlig er vinden fra SW igjen, men i dag er kursen og vind styrke  optimal for en fin dag på fjorden. Når vi kommer på høyde med The Needles heises storseilet og vi legge båten på en skarp kryss retning Swanage. Etter 12 Nm tar vi et slag ut mot Anvil point.


The Needles

 
 

I dag har de skyte øvelse fra Lulworth Gunnery Range og vi må holde minst 5 NM avstand fra kysten, så slaget ut i den Engelske Kanal blir litt lenger en nødvendig for å stå opp mot Portland. Vi seiler en konstant kurs, men loggen på kartplotteren viser at vi seiler i en bue. Så strømmen hjelper oss også i dag hele vegen frem.

Vi har valget mellom Weymouth eller Portland. Forskjell mellom disse plasser er at Weymouth har begrenset med gjeste plasser og Portland har plenty. Eller når det gjelder atmosfære så er det stikk motsatt. Portland er en moderne Marina med alle fasiliteter, men der skjer ikke så mye på kaiene. Men vi får en rolig natt og vi tar en tur innom Weymouth før vi seiler videre til Torquay i morgen, bare for å ha vært der.

Weymouth
 
 
 

12 juni:  Tar en liten svipptur  i havnen i Weymouth før vi setter kursen mot Portland Bill. Dette neset er beryktet for sine overfalls. Portland race bør man unngå  spesielt i dårlig vær. Vi for en liten smakebit før vi nærmer oss neset. Losen anbefaler å holde minst 5 Nm  avstand fra land, eller å gå helt opp under land. Planen vår er å passere Kl. 11.00 og holde god avstand. Men når vi ser at en Engelsmann tar snarveien rundt neset, så følger vi han og er rundt på et øyeblikk med nesten 11 knopfart på GPS.
Turen over Lyme Bay tar ca 3 timer ( vi går igjen for motor, det er blikkstille i dag igjen), og ankommer Torquay Kl. 16.30 og finner oss en plass i den kommunale havnen. Ut på kvelden kommer flere seilere inn og det viser seg at The Royal Tor Bay Yachtclubb skal avholde sin årlige Triangle race som går fra Torquay til Kinsale i Irland og etter et stopp på 3 dager videre til Brittany og så tilbake til Torquay.Det seiles stort sett dobbelhanded.
 
 
 

Torquay er en flott by og område her blir også kalt for de Engelske Riviera. Innseilingen ligner litt på Bergen med store villaer klistret opp etter fjellsidene, og da snakker vi om palasser.

Stedet er et av de flotteste som vi har sett på turen hittil og bestemmer oss for å ligge her i 4 dager istedenfor 2-3 dager i Plymouth. At prisen på havne leie er gunstig hjelper selvfølgelig på. Dette er faktisk den billigste havnen som vi har vært innom, her betaler vi 66 pund for 4 dager (betal for 3 og for 4 natten gratis) istedenfor Tor Bay marina som skal ha 4 Pund pr. mtr. for 1 natt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar