mandag 28. juli 2014

Sol, sol, sol

Costa de plastic, med Sierra  Nevada i bakgrunn


22 juli Caleta de Valez – Almerimar.

Seiler fra Valez i dag. Strekningen til Almerimar er ikke en av de vakreste kyststrekninger. Landbruk her på sydkysten er nokså synlig. All grønnsaks produksjon foregår under plast, og av og til synes om hele kysten er dekket av plast. Men dette må nok til skal vi få billige grønnsaker også i Norge om vinteren. Ankommer Almerimar om ettermiddagen og for anvist en plass inne i havnebassenget rett ved flere restauranter. Dette er en av havnene som er veldig populær til de som overvintre her i Spania. Prisen er også hyggelig, Euro 28 for 1 natt , slår den. Men dessverre kan vi nok ikke bli her forlenge. Men vi noterer plassen på kartet  i tilfelle vi blir fristet til  å legge båten ifra oss senere.


Almerimar.

23 juli: Almerimar – Garrucha

Vinden er fraværende i dag så vi går for motor til Garrucha. Vi runder Cabo Gata , men det lille avvind vi får kommer selvfølgelig midt i mott. Marina Garrucha er helt topp. Men der mangler 1 ting, og det er båter.  Også i Spania er investorer optimister, men av og til for optimistisk. Havnen ble utvidet for 2 år siden og alt er på plass, men kundene kommer ikke. Det som etter vår mening ødelegger idyllen er at rett ved siden av båthavnen er en utskipnings kai for mineraler som blir lastet om bord i store bulkskip. Hvis vindrettingen er feil må nok båten vasker hver dag.

                                                                         Cabo Gata 
Rådhuset Cartagena
 
 

24 juli: Garrucha – Cartangena

Vi brenner igjen litt diesel, Den fremtredende vinden her på kysten er nok fra nord vest og det kan vi nok ikke gjøre så mye med. Vi har hørt mye positiv om Cartangena og er spent hva som venter oss der. Men selv om vi ligger nesten rett ved innløpet til havnen så ser vi ikke noe by. Byen ligger på en slette bak fjellene, så plasseringen har blitt valgt med omhu den gangen byen ble etablert. For plass i Yacht port Cartagena og bestemmer oss for å bli liggende 2 dager her. Det foregår også en musikk festival denne uken, La Mar de Musicas. Og Norge er en av sponsorene og flere Norske artister deltar, Marie Boine, Ane Brun og Kings of convenience, og flere.

Byen har tatt godt vare på sin arv fra fortiden, og vi besøker Castillo de la Concepcion og Amphi theatre. Vi er også imponert over arkitekturen i byen og rådhuset er nesten som en skulptur å regne. Ellers så er det gatestein av marmor her, riktig flott. Kan anbefales byen på det varmeste.
 

bade temperatur, 28 grader


26 Juli: Cartagena  - La Manga.

Etter vi runder Cabo de Palos kan vi endelig seile siste del til ankerplassen som vi har valgt i dag. Ved Thomas Meastre ligger eneste kanal som er seilbart hvis man skal inn i Mar Menor, en stor innsjø som ligger ved La Manga. Marina ligger på innsiden bak en bro som åpnes hver time. Men vi har valgt å ligge for anker på utsiden inn i et havne basseng som er påbegynt for noe år siden, men på grunn av den økonomiske krisen her aldri har blitt fullført. Men det ble en suveren ankerplass på 4 mtr vann. Vanntemperaturen er også over middels 28 grader så nå skal det bades.

                                                                           Alicante


27 Juli: La Manga – Alicante

Seiler til Alicante med en svak vind bak fra. Passerer Torrevieja og seiler mellom Cabo Santa Pola og Isla Tabarca. Ankommer Marina Alicante og for plass nesten ved siden av de stor gutter. Lure på hva de betaler, når vi må ut med Euro 87,- for 1 natt. Men det er ingenting å utsette på standard her. Eneste er at vi må bruke taxi for å komme oss til butikken for å etterfylle matskapet. Vi har 2 dager igjen til Valencia, hvor mannskaps listen blir utvidet betraktelig. Vi gleder oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar