søndag 6. juli 2014

Row row your boat

White Admiral

Stein til Høyre
Har dessverre ikke navnet på kameratene
Bayona , 27 juni .  Når vi kommer inn i Marina Bayone ligger der en stor katamaran med Norsk flagg ved bryggen. Båten heter White Admiral. Ut på ettermiddagen kommer vi i prat med en kar i hvit støvdress som holder på med vedlikeholds arbeid på båten sin. Etter de vanlige fraser – hvor kommer dere fra og hvor går reisen videre, sier han at han hatt en båt tidligere som het Red Admiral.
Spørsmål mitt er da  « heter du Stein « .Jeg har et bilde i hodet mitt fra omslaget på boken Red Admiral, en barnebok som vi leste for Catrine og Philip  helt til boken gikk i oppløsning.
Stein og Diana Hoff reiste på jordomseiling med en ferrocement Colin Archer skøyte  i 1977 med 2 barn Elisabeth og Martin.  I 1980 ble Robert født underveis.  Stein har hvert formann i Bergen Seilskøyte Klubb i perioden rett før jeg melde meg in i klubben. Så vi har en del felles bekjente fra den perioden. I tillegg å være seilere har både Diana og Stein rodd over Atlanterhavet. I 2002 rodde han i en alder av 67 som første mann fra Lisboa til Syd-Amerika, det står det respekt av.

Han forteller også at de har hatt en tøff tur fra Bermuda til Azorerne. En monsterbølge ødela hekken på et av skrogene slik at de tok inn en god del vann i motorrommet og inn i båten, og måtte til med nødreperasjoner i rom sjø.  Senere på kvelden hilser vi også på mannskapet, 2 hyggelige kompiser til Stein som har hvert med hele vegen til Europa i tillegg til Diana som hadde reist til Skottland.  Når står « bare « resten igjen til Norge.

Bon voyage White Admiral

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar