fredag 11. juli 2014

round the corner


Sommer villa fra1860
7 juli:
Vi har bestilt en spile til forseilet her i Cascais, ifølge seilmakeren kommer den med UPS på mandag. En ting har vi lært, ta med så mye reservedeler som mulig, å få tak i deler underveis tar tid. Vi har møtt flere båter som har lagt i havn både 2 og 3 uker for å få fikset ting.

Spilen kommer som avtalt, men det blir litt sent så vi blir liggende her 1 dag til. (vi må skryte litt av servicen som vi fikk hos seilmakeren North Sailmakers Cascais. Alt gikk etter planen.


Cascais

Tirdag blir en vindfull dag, vi velger å vente til i morgen. I følge Ugrib blir forholdene bedre i morgen ut på dagen.  Vi ønsker brukbare forhold på turen. Havseiling her på vestkysten har sine utfordringer med store hav dønninger og vind bølger i tillegg. Om natten blåser det hatter, vindmåleren vår viser en maks vind på 28 sek / mtr, så vi venter heller enda en dag. Og så går dagene. Etter 6 dager i Cascais er vi endelig klar for å kommer oss videre.
9 juli:
Seiler til Sines, vi sjekker ut av marina og bunkrer 350 liter med diesel. Kjempe forhold ute på havet, 6-8 sek/mtr og moderat med sjø. Slører med 6- 7 Knop syd over. Ankommer Sines Kl. 20.00 og legger oss for anker i baien rett vedside av marinaen i Sines.
Cabo de Sao Vicente

10 juli:
Niks vind. Vi kommer oss avgårde tidlig Kl. 8.30 Planen er å seile til Lagos en distanse på 73 Nm . Vi skal også runde Cabo de Sao Vicente og går for motor til Lagos. Kl. 16.30 runder vi Cabo de Sao Vicente helt opp under klippene, det blåser en svak bris one the nose, og med kun store hav dønninger bak ifra tar vi sjanse på å gå så nærmt som mulig.
Rett etter vi har rundet kappen endrer været seg og vi føler at vi endelig har kommet i syden.


  Marina Lagos sett gjennom en skog av master


Havet er nesten flat og solen steiker fra himmelen. Temperaturen stiger også betraktelig. Eneste som ikke er endret er at vi må holde utkikk etter fiske garn/ blåser. I tillegg er der kommet et nytt fenomen her på sydkysten ,Tuna garn på flere Nm som står ut fra kysten, heldigvis er de godt synlig og merket.

Tapas
Farvel Atlanterhavet, Algarve her vi come. Ankommer Marina Lagos kl. 19.00.
  

1 kommentar:

  1. Kjempefint reisebrev, Vi som sitter her hjemme får en følelse av å være "litt" med på ferden. De fine bildene står i stil med skrivekunsten.

    SvarSlett